Tandlægeskræk

Tandlægeskræk - Tandklinikken Brogade

Døjer du med tandlægeskræk?

Vores erfaring viser, at det patienter kan være mest bange for, er den pludselige smerte under behandlingen.

En anden årsag til tandlægeskræk kan være at patienten kan være bange for at miste kontrollen, når de ligger i stolen. Her kan man føle sig presset, og få en fornemmelse af at man ikke kan komme væk.

For at overvinde tandlægeskræk, kræver det, at patienten får en god og tryg behandling i stolen, som er med til at skabe en positiv oplevelse fremadrettet. For at dette kan lade sig gøre, skal tandlægen informere patienten om, hvordan, hvordan behandlingen kommer til at foregå og på den måde etableres et godt samarbejde for begge parter.

Det er vigtigt at skabe klare rammer for, hvad der kommer til at ske, så patienten er tryg igennem hele processen.

Faste rammer er vejen væk fra tandlægeskræk 

Den første gang patienten kommer til os, vil der blive sat tid af til, at snakke om hvad vedkommende ønsker af behandling samtidig med, at vi gennemgår patientens mund. For at patienten kan følge med, fortæller vi hele tiden, hvad vi gør – nu puster vi, nu skyller vi, nu kommer der vand ind. På den måde kan patienten hele tiden følge med i, hvad vi laver, og så undgår vi uventede oplevelser.

Vi er meget fokuseret på, at behandlingen ikke må gøre ondt, og at patienten bestemmer tempoet for behandlingen. Patienten kan til en hver tid, pause eller stoppe behandlingen og på den måde føres kontrollen over hos patienten, som er det, de fleste ønsker, når de har tandlægeskræk.

Her på klinikken lytter vi til dig for at sikre, at du får en god oplevelse.