Tandlægeskræk

Tandlægeskræk - Tandklinikken Brogade

Døjer du med tandlægeskræk?

Vi har mange patienter, der kommer til os med tandlægeskræk; nogle med lettere uro, andre er meget nervøse og nogle har direkte angst.

Vi har stor respekt for patienter med disse udfordringer og vi gør altid vores yderste for på alle måder at hjælpe og berolige patienterne, så de kommer trygt igennem behandlingen.

Vi har stor erfaring med at behandle tandlægeskræk og ved, at det ofte bunder i frygten for det uvisse (hvad skal der ske), frygt for smerter og endeligt kan det være frygten for at miste kontrollen, angsten for angsten.

Vi hjælper dig igennem processen 

Vi taler med patienterne om hvad de er bange for og hjælper dem til at acceptere frygten, som noget naturligt og menneskeligt, som de ikke skal skamme sig over, men som vi nok skal hjælpe dem igennem.

Vi forklarer hvad der skal ske, holder ønskede pauser, deler måske behandlingen op i flere små bidder, holder i hand, beroliger, støtter, giver et kram, roser og laver sjov, hvilket afleder og hjælper mange patienter.

Patienterne bliver ofte så glade, når de kommer godt igennem processen og det samme gør vi. Vi sætter en ære i at hjælpe hvert enkelt patient med tandlægeskræk.

I svære tilfælde går den første gang måske bare med et besøg i klinikken og en lille snak, før vi gar igang med selve behandlingen.

Udtalelse fra en patient med tandlægeskræk

Udtalt tandlægeskræk og angst

Jeg har haft voldsom tandlægeskræk og direkte angst for behandling hos tandlæge. Så da jeg for 10 år siden ønskede en tandlæge i Holbæk, var jeg heldig at få Mikal Lynge Olsen, for jeg havde hørt, hvor god han var til at håndtere det. Og det kan jeg efter 10 år i den grad bekræfte. Jeg har faet lavet utrolig meget med mine tænder hos Mikal; alt fra slidskader, mange fyldninger/ huller, faet trukket en tand ud, flere rodbehandlinger og 4 - snart 5 kroner.

Det har været meget udfordrende for mig, men takket være Mikal og Gitte (Mikaels erfarne klinikdame) er jeg kommet så godt igennem det hele. Jeg kan ikke rose og anbefale dem varmt nok. De er simpelthen SÅ søde og dygtige til at udføre selve behandlingen næsten smertefrit, til at berolige på alle mulige måder, tage hensyn, forklare, gøre angsten til noget naturligt, så man ikke føler sig forkert og skamfuld. Jeg har siddet i tandlægestolen og rystet og grædt, men er altid blevet hjulpet godt igennem og faet den bedste, kærligste og mest trygge og omsorgsfulde behandling. Og jeg er endt med at gå derfra med et smil, lettet og glad.

Så har du tandlægeskræk kan du trygt vælge Mikal som tandlæge, han og hans personale er bare fantastiske.


Mette Slott, Holbæk